vjollcë vs nektar: Krahasimi i dyshekëve

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë.

vjollcë dhe nektar janë dy marka të njohura dyshekësh që ofrojnë dyshekë si në internet ashtu edhe në dyqane.

Ky artikull diskuton dy markat e hondrostrong cfare eshte dyshekëve, përfshirë ngjashmëritë dhe ndryshimet e tyre dhe cilat produkte ata ofrojnë.

Kush janë vjollcë dhe nektar?

Të dy purpurta dhe nektar shesin dyshekë kryesisht në internet, megjithëse ato gjithashtu kanë produkte në dyqane në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

Të dy kompanitë ofrojnë dyshekë që përdorin shkumë memorie. Ata gjithashtu ofrojnë shpërndarjen në shtëpi dhe opsionin për të hequr dyshekun e vjetër të një personi.

Megjithëse të dy kompanitë ofrojnë disa veçori të ngjashme, ekzistojnë edhe disa dallime. Seksionet më poshtë i mbulojnë këto më në detaje.

Purple

Sipas uebfaqes së kompanisë, Purple përdor një rrjet xhel me dy 2 deri në 4 inç (in) në të gjithë vendin në shtresën e sipërme të secilit prej dyshekëve të saj. Ky rrjet vepron si një sistem mbështetës për çdo pozicion të gjumit. Dizajni i tij gjithashtu lejon njerëzit të qëndrojnë të freskët gjatë gjithë natës.

dyshekët e purpurt përdorin ose shkumë memorie ose shkumë kujtese dhe burime si shtresa mbështetëse nën rrjetin e xhelit. Shkuma e kujtesës dhe burimet ofrojnë mbështetje dhe rehati shtesë.

Purple ka tre dyshekë të ndryshëm që shkojnë në çmim dhe mbështetje:

  • Dyshek vjollcë: Ky është modeli i tij themelor, origjinal.
  • Hibrid i purpurt: Kjo përdor shkumën e kujtesës dhe burimet nën rrjet.
  • Premier Hybrid Purple: Kjo ofron një rrjet 3- deri në 4-in me mbështjellje nën të për mbështetje shtesë.

Një person ka 100 ditë për të kthyer dyshekun nëse nuk janë të kënaqur me të. Kompania gjithashtu ofron një garanci 10-vjeçare për të gjitha dyshekët e saj.

Mësoni më shumë rreth markës së purpurt këtu.

nektar

Sipas faqes së saj të internetit, Nektari ofron dyshekë thjesht memorie të shkumës të përbërë nga disa shtresa të ndryshme shkumë.

Shtresat e sipërme ofrojnë një efekt ftohjeje dhe disa mbështetje. Shtresa e mesme siguron një qëndrueshmëri kur një person zhvendos pozicionet, ndërsa shtresa e poshtme e shkumës i ofron personit mbështetje të duhur.

dyshekët e nektarit vijnë me një garanci të jetës, si dhe një politikë kthimi 365-natë.

Nektari ofron dy dyshekë: dyshekët e nektarit dhe dyshekët e shkumës së kujtesës Nektar Premier.

Mësoni më shumë rreth markës Nectar këtu.

dyshekët e purpurt dhe nektar

Ju lutemi vini re se shkrimtari i këtij artikulli nuk ka provuar asnjë prej këtyre produkteve. Të gjitha informacionet e paraqitura këtu janë thjesht të bazuara në kërkime.

dyshek origjinal i purpurt

Origjinali i purpurt është hipoallergjik dhe notoksik.

Mbulesa SoftFlex është e butë dhe fleksibël. Krahas rrjetit të purpurt, dysheku do të shtrihet nën pikat e presionit ndërsa mbështet pjesën tjetër të trupit.

Materiali i frymëmarrjes është ftohja dhe ndihmon në rregullimin e temperaturës gjatë gjumit.

dyshek hibrid vjollcë

Ky dyshek kombinon rrjetin e purpurt me mbështjellje mbështetëse dhe shkumë tranzicioni. Kjo siguron një strukturë mbështetëse të përgjegjshme ndërsa është e rehatshme.

Purple pretendon se ky dyshek është i qëndrueshëm dhe mund të tejkalojë modelin e tij origjinal.

Ky model është më i shtrenjtë se origjinali, por mund të ofrojë më shumë përfitime.

Dysheku Hybrid Purple Hybrid

Ky dyshek është një version luksoz i modelit hibrid të purpurt dhe është më i shtrenjtë.

Ajo ka një rrjet më të trashë xhel sesa modelet e tjera, e cila siguron mbështetje më të mirë dhe ndihmon në lehtësimin e presionit mbi trupin. Konsumatorët

mund të zgjedhin midis një rrjeti 3-in, i cili mund t’i përshtatet çifteve dhe gjumit të kombinuar, dhe një rrjet 4-in, i cili mund t’u përshtatet gjumit anësor dhe njerëzve që mbajnë më shumë peshë trupore.

dyshek nektar

Ky dyshek ka pesë shtresa. Shtresa e sipërme është një mbulesë ftohëse, me tegela, ndërsa shtresa e dytë është shkumë memorie xhel, e cila ndihmon në shpërndarjen e peshës në mënyrë të barabartë.

Shtresat e treta dhe të katërt ofrojnë mbështetje, dhe shtresa e pestë ndihmon në parandalimin e rrëshqitjes.

Ky dyshek ka izolim lëvizjeje, i cili parandalon lëvizjen të udhëtojë përtej dyshekut. Kjo veçori mund t’i përshtatet çifteve.

Nektar Premier Memory Foam Dyshek

Ky model, i cili dikur njihej si dyshek i Lush Nectar, është një version luksoz i dyshekut të nektarit. Ka më shumë përfitime, por çmimi është gjithashtu më i lartë.

Shtresa e xhelit në këtë dyshek mund të ndihmojë në sigurimin e gjumit më të freskët sesa modeli tjetër i kompanisë, ndërsa shkuma e kujtesës ka densitet më të lartë, duke ofruar më shumë fryrje.

Ky dyshek mund të sigurojë mbështetje më të madhe dhe lehtësim të presionit.

Zgjedhja e dyshekut më të mirë

Kur zgjedh një dyshek të ri, një person mund të dëshirojë të marrë parasysh faktorët e mëposhtëm.

Pozicionet e gjumit

Njerëzit mund të preferojnë pozicione të ndryshme të gjumit gjatë gjithë jetës së tyre: në shpinë, në anën e tyre, në stomakun e tyre, ose një kombinim i të tre.

Të dy purpurta dhe nektari pretendojnë se dyshekët e tyre mbështesin të gjitha pozicionet e gjumit.

vjollcë shprehet se shtresa e xhelit në majë të secilës dyshek siguron mbështetje adekuate për të gjitha pozicionet e gjumit, përfshirë anën, shpinën dhe stomakun.

nektari nuk pretendon në mënyrë specifike që dyshekët e tij mbështesin të gjitha pozicionet e gjumit, por thotë se ka kuptuar një ekuilibër të mirë për të gjithë gjumin. Kjo mund të nënkuptojë që çdo pozicion i gjumit do të jetë i rehatshëm në dyshekët e tij.

Pikat e presionit

Pikat e presionit janë zona të trupit që mbajnë peshën më të madhe gjatë gjumit.

Sipas një studimi të vitit 2017, pjesët e trupit që përjetojnë presionin më të madh gjatë gjumit përfshijnë supet, mollaqe dhe pjesën e pasme.

Studimi tregon më tej se gjumi në një dyshek që nuk i mbështet këto pika presioni mund të rezultojë në dhimbje, siklet dhe cilësi të dobët të gjumit.

Të dy nektari dhe vjollca pretendojnë se xhel, shkumë kujtese ose mbështjellje në dyshekët e tyre do të marrin presion nga trupi i një personi. Të dy kompanitë marrin vlerësime të mira, duke treguar që përdoruesit i gëzojnë dyshekët e tyre.

Pesha

Pesha e një personi mund të ndikojë në mënyrën se si flenë.

Mbartja e peshës shtesë mund të bëjë presion shtesë në pjesë të ndryshme të trupit kur një person është shtrirë.

Shkuma e kujtesës, të cilën e përdorin purpur dhe nektar, i përgjigjet peshës së një personi.

Një person që mban më pak peshë trupore mund të gjejë një dyshek me bazë shkumë më pak të rehatshëm sepse nuk do të ndjehen të mbështetur siç duhet në të gjithë trupin e tyre. Kjo mund ta bëjë shtresën e lartë të xhelit të Purple më tërheqës për njerëzit që mbajnë më pak peshë trupore.

dhimbje dhe dhimbje

Pjesëmarrësit e një studimi në shkallë të vogël 2010 raportuan cilësi më të mirë të gjumit dhe ulje të dhimbjeve të shpinës pasi përdorin një dyshek që i përshtatej pozicionit të tyre të veçantë të gjumit.

Në një studim tjetër, studiuesit zbuluan se sistemet e reja të shtratit rritën cilësinë e gjumit dhe zvogëluan sikletin e shpinës.

Të dy nektari dhe vjollca pretendojnë se dyshekët e tyre përmirësojnë cilësinë e gjumit. Sidoqoftë, kushdo që po përjeton dhimbje kronike dhe dhimbje që nuk përmirësohen pasi të ndryshojnë dyshekun e tyre duhet të kërkojë kujdes mjekësor.

vjollcë vs nektar

Tabela më poshtë ofron një krahasim të drejtpërdrejtë midis dyshekëve të madhësisë së mbretëreshës së dy markave.

< TD> anësore dhe mbrapa

365-Night Trial

origjinal i purpurt Purple Hybrid Premier Hybrid Purple dyshek nektar Nektar Premier Memory Foam
lartësia 9.25 në 11 në 13 in 12 në 13 në
Pesha Pesha e transportit 110 paund (lb) Pesha e transportit 106 lb pesha e transportit 168 lb 66 lb 97 lb
Materialet Të gjitha shkumën me një mbulesë të thurur shkumë hibride dhe burime xhepi me një mbulesë të thurur shkumë hibride dhe burime xhepi me një mbulesë të thurur Të gjitha shkumë Të gjitha shkumën
Stringnes >

firma e mesme firma e mesme firma e mesme
Izolimi i lëvizjes shtresa e shkumës mund të Ulja e transferimit të lëvizjes Shtresa e shkumës mund të zvogëlojë transferimin e lëvizjes shtresa shkumë m AY Ulja e transferimit të lëvizjes Mbështetja dinamike dhe shtresa e qëndrueshme mund të zvogëlojnë transferimin e lëvizjes Mbështetja dinamike dhe shtresa e qëndrueshme mund të zvogëlojnë transferimin e lëvizjes
Rregullimi i temperaturës Mbulesa e frymëmarrjes Mbulesa e frymëmarrjes, kanalet e ajrit dhe mbështjelljet e xhepit Mbulesa e frymëmarrjes, kanalet e ajrit dhe mbështjelljet e xhepit Mbulesa ftohëse mbulesë ftohëse dhe shkumë xhel
Qëndrueshmëria mund të zgjasë për sa kohë dyshekët e tjerë Mund të zgjasë për sa kohë që dyshekët e tjerë mund të zgjasin për sa kohë që dyshekët e tjerë mbulesa rezistente ndaj ndërrimit mund të rrisë qëndrueshmërinë mbulesën e qëndrueshme të poshtme
Pozicioni i gjumit ana Të gjitha pozicionet Të gjitha pozicionet Të gjitha pozicionet
Gjyqi i gjumit Gjyqi 100-Night Gjyqi 100-Night Gjyqi 100-natë gjyqi 365-natë
garanci garanci 10-vjeçare garanci 10-vjeçare Garancia 10-vjeçare garancia e jetës garancia e jetës
Transporti Transporti falas dhe kthimet Transporti falas dhe kthimet Transporti falas dhe kthimet Transporti falas dhe kthimet Transporti falas dhe kthimet

Pyetjet e bëra shpesh

Më poshtë janë disa pyetje të bëra shpesh në lidhje me vjollcën dhe nektarin.

Cili është ndryshimi midis shkumës së kujtesës vjollcë dhe nektar?

Purple përdor një rrjet vjollcë në vend të një shtrese tradicionale të shkumës së kujtesës. Kompania shprehet se ky material siguron një gjumë më të freskët sesa shkuma tradicionale, pasi rrjeti lejon më shumë rrjedhë ajri. Purple gjithashtu thotë se rrjeti është më i përgjegjshëm dhe i qëndrueshëm sesa shkuma tradicionale.

Dyshekët e Purple janë Cleanair Gold dhe Certipur-Us Certified, që do të thotë se shkuma është e lirë nga kimikatet e dëmshme.

Nektari përdor tre shtresa shkumë në dyshekët e tij. Këto shtresa përfshijnë një shtresë rehatie, një shtresë mbështetëse dhe një shtresë stabilizuese. Dyshekët e Nektarit janë gjithashtu të certifikuar Certipur-US.

Cili është ndryshimi midis dyshekëve All-Foam dhe Hibrid?

dyshekët me gjithë shkrepje përmbajnë vetëm shkumë. Këto dyshekë shpesh kanë disa shtresa të trashësive të ndryshme të shkumës që ofrojnë mbështetje, lehtësim të presionit dhe izolim të lëvizjes. Për shkak se dyshekët e shkumës shpesh janë më të dendura se llojet e tjera të dyshekëve, njerëzit mund të zbulojnë se flenë më nxehtë. Disa kompani kanë një shtresë xhel ftohës që mund të promovojë gjumë më të freskët.

dyshekët hibride përmbajnë shkumë dhe burime. Shumë kompani përdorin burime të xhepit për të siguruar mbështetje shtesë dhe rrjedhë ajri. Dyshekët hibride shpesh ofrojnë një gjumë më të freskët sesa dyshekët me gjithë shkrepje.

Cili dyshek siguron një gjumë më të freskët?

Shteti i purpurt dhe nektar që të gjitha dyshekët e tyre ofrojnë gjumë më të freskët. Purple shprehet se rrjeti i purpurt promovon rrjedhë shtesë të ajrit, ndërsa Nektari përdor një mbulesë ftohëse dhe xhel ftohës në dyshekët e tij të gjithë-shkrepës. Dyshekët hibride mund të ndihmojnë një person të flejë më të freskët, pasi burimet krijojnë kanale ajri në të gjithë dyshekun.

Përmbledhje

vjollcë dhe nektar të dy ofrojnë dyshekë të bëra duke përdorur shkumë. Të dy kompanitë gjithashtu ofrojnë periudha të gjata të gjykimit dhe garanci të zgjatura, kështu që njerëzit mund të testojnë dyshekët e tyre përpara se të zgjedhin atë që i përshtatet më së miri nevojave të tyre.

Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .

  • Wong, D. W.-C., et al. (2019). Përcaktuesit dhe vlerësimi i dyshekut të gjumit: Një përmbledhje biomekanike dhe kritikë.